Razvijanje planova za iskorišćenje utvrđenih tržišnih šansi

Svrha treninga jeste da se nauče veštine, kao što ime kaže, za iskorišćenje utvrđenih tržišnih šansi. Do početka realizacije treninga, biće skupljene informacije o mogućnostima koje tržište nudi i biće izabrana tema na kojoj će se kroz trening raditi. Kao i kod treninga sticanja projektnih veština, kao rezultat se očekuje gotovo rešenje/plan, koji se istovetnim pomenutim procesom multiplikacije može implementirati u više okruga.

Razlog ovog treninga jeste delovanje tima u pravcu iskorišćenja postojećih tržišnih šansi, kako bi tim ostvario prihod i za sebe i za obezbeđenje resursa za sprovođenje dugoročnih ciljeva. To će biti još jedan od mogućih budućih izvora prihoda, pored internet prodavnice koja je u završnoj fazi formiranja.

Mora se napomenuti da nije ideja da se treningom iskoriste polaznici i da se dobiju gotovi planovi koje će neko drugi realizovati. Naprotiv, nakon što steknu veštine, sa timovima se pravi dogovor oko daljeg funkcionisanja po ovom pitanju. Ideja u ovom trenutku jeste da implementaciju planova, nakon što se steknu uslovi za to, vode upravo članovi tima, kao vlasnici pojedinačnih firmi za pojedinačne ideje, a jedni drugima su podrška u realizaciji. Pri tom, njihova jedina obaveza prema organizaciji jeste određeni procenat za fond za realizaciju dugoročnih ciljeva, odnosno da deluju slično ili identično po principima na kojima je zasnovan program “Rešenje postoji”, da deo profita unesu u fond za opštekorisne aktivnosti. Ipak, ovu ideju nije realno moguće sprovesti odmah nakon prve godine postojanja kompleksa, pa će se naknadno dodatno razraditi, kada se vidi precizno koji su rezultati prve godine.

Trajanje treninga – 15 dana zajedničkog rada u sklopu kompleksa, plus vreme do sledećeg treninga, kada će polaznici raditi od kuće.

Carpe Diem – socijalno preduzeće