Misija

Misija “Carpe Diem” jeste da stvori dugoročno održive mehanizme delovanja u sektoru rešavanja problema šire društvene zajednice, omogućavajući svojim članovima/zaposlenima, ali i krajnjim korisnicima ambijent u kome je prioritet ostvarenja ciljeva i održivosti organizacije, u istom rangu sa prioritetom prepoznavanja i unapređenja njihovog potencijala i ostvarenja na ličnom i profesionalnom planu. 

Misija će biti sprovedena realizacijom opštih ciljeva:

 • povećanje kvaliteta života, adekvatnom organizacijom postojećih prirodnih, ljudskih i materijalnih resursa, na nivou Srbije
 • iskorišćenje mogućnosti za prihodovanje i stvaranje održivog finansijskog mehanizma, sa specifičnom raspodelom ostvarenog profita, u svrhu upotrebe istog za opšte korisne aktivnosti
 • osnaženje ličnih kapaciteta svakog pojedinca društva – kroz direktan rad i / ili kroz predstavljanje mogućnosti ličnog razvoja

Sigurni smo, samom činjenicom da ste na ovom sajtu, da prepoznajete važnost ovakvih aktivnosti. Nama jeste potrebna podrška u svakom smislu, jer da bi došli do cilja, potrebno je da raste broj onih koji učestvuju. Zbog toga vas pozivamo da pojačate i podržite sinergiju – snagu zajedničkog delovanja i ujedno, iskoristite istu i za vaše lično napredovanje. Ipak, ako i odlučite suprotno, neka vam naše namere budu podsticaj da budete najbolji u onome u čemu ste najbolji i neka vaša dela budu podsticaj i za druge, da budu najbolja verzija sebe.

Verujemo da postoji mnogo detalja i pitanja koja bi trebalo razmotriti i ovim putem izražavamo spremnost i najiskreniju nameru za ličnim razgovorom sa svim potencijalnim saradnicima/partnerima na realizaciji aktivnosti. Potpuno smo uvereni da je predstavljeni model ne savršen, ali svakako u današnjici veoma neophodan i primenjiv. Formiran na bazi ličnih iskustava i težnji koje su generacije iza nas imale, čime su zapravo među onima koji stoje iza sveukupne vizije organizacije, zaslužuje pažnju i priliku.

Nadamo se skorašnjem susretu i budućem zajedničkom delovanju!

Srdačno,

Ivan Milovanović,
ispred tima “Carpe Diem”
+381.62.577666
E-mail: info@carpediem.org.rs

One thought on “Misija”

 1. Postovani,
  Kako bih mogla da ucestvujem sa Vasim timom u opisanom projektu? Pretpostavljam da je finansijski deo za pocetak itekako bitan, ali u tom segmentu ne mogu da pomognem buduci da sama gradim svoju odrzivu kucu, pa nemam viska.
  Ukoliko je logistika, promovisanje ideje, angazovanje u trazenju sponzora …itd…nesto sto bi pomoglo celom projektu, informisite me.
  Zelela bih da budem deo tima koji ima pozitivnu i prakticnu zivotnu viziju.

  Srdacan pozdrav,
  Bratislava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Carpe Diem – socijalno preduzeće