Faza III – Formiranje timova

Osnovni cilj faze III jeste da stvori timove i pojedince, koji su osposobljeni da trenutno reaguju i da u postojećim okolnostima, za kratko vreme realizuju korake koji će doprineti pozitivnoj promeni. Program objedinjuje veštine, znanja, radionice i treninge iz više sfera života, za koje iskustvo kreratora programa govori da je te oblasti potrebno primarno obuhvatiti, a kasnije nadograđivati po potrebi. Trajanje programa je 9 meseci, odnosno 80 konkretno edukativnih dana i u međuvremenu praktične vežbe. 

Edukativni program sadrži komponentu namenjenu ličnom razvoju i radu na sebi, a onda i komponentu namenjenu zajedničkom radu, u sinergiji sa drugim ljudima. 

Komponenta rada na sebi sadrži treninge: 

Sa ovim treninzima je zaokružen komplet obuka koji može doprineti stvaranju temelja u samom pojedincu, nakon čega se prelazi na set obuka usmerenih zajedničkom delovanju i stvaranju sinergetskog efekta.

Komponenta timskog rada sadrži treninge: 

Obim i struktura celokupnog programa je najbrži način da se, zajedno sa razvojem infrastrukture, formira zamajac koji će dovesti do dugoročno stabilnih i održivih rezultata.

Set obuka je osmišljen tako da osposobi kandidate za prepoznavanje i jačanje sopstvenih potencijala, kao i za prepoznavanje potreba okruženja i načina da se ispune te potrebe i na kraju, za kreiranje promene.

Očekivan period početka edukacija: oktobar/novembar 2018-e. 

 

Carpe Diem – socijalno preduzeće