Upoznavanje

 

Udruženje “Carpe Diem” je osnovano 21.09.2017. Naziv u bukvalnom prevodu na srpski znači “Uberi dan”, a u opšteprihvaćenom prevodu “iskoristi dan”. Shodno značenju te latinske izreke, udruženje je formirano da doprinese prevazilaženju prepreka da svaki dan živimo “punim plućima”.  Glavna vodilja udruženja jeste težnja da se olakša borba za osnovne uslove života, zatim da se pruži prilika potencijalu u svakom pojedincu da se iskaže u punom svetlu, da se povrati opšte poverenje u zajedništvo, danas preko potrebno i na kraju, da se povrati poštovanje prirode i prirodnih resursa. Materijal predstavljen na ovom sajtu predstavlja mali deo sveukupne vizije. 

Prvi program koji se realizuje u sklopu udruženja, takođe kao i udruženje ima simboličan naziv “Rešenje postoji”. 2 sektora (sektor za finansije i sektor za opštekorisne aktivnosti – faza I, faza II i faza III), 4 principa delovanja i zaštite, misija i ciljevi, čine program, pa i organizaciju jedinstvenom u Srbiji – kao konkretan inovativan model podrške postojećim pozitivnim inicijativama i razvoju društva uopšte. Ipak, najbolja stvar u svemu je što će trenutna vizija sigurno još više rasti, povezivanjem sa osobama koje prepoznaju značaj ovakvog oblika delovanja. Bili oni deo ove organizacije ili po sličnim principima realizovali sopstvene aktivnosti, zajedno idemo ka istom cilju. 

Organizaciona šema udruženja (kliknite na sliku za uvećanje) 

Kratko predstavljanje sadašnjih direktnih članova:

Ivan Milovanović, incijator organizacije i programa – Zna da svaki pojedinac ima u sebi posebnost i da je potreban mali podsticaj da nam se život transformiše u daleko iznad proseka. Veruje da se sve dešava sa mnogo većim smislom i razlogom, nego što to rečima možemo opisati. Živi da ispoštuje nepisane zavete prema posebnim osobama koje su bile, jesu i biće deo njegovog postojanja; kao i za ostvarenje jednog sna i za svoju ginu… Inače je to mladić, rođen davne 82-e godine prošlog veka. Kroz program “Rešenje postoji” reprezentuje organizatorske veštine stečene na FTN Čačak, Univerzitet Kragujevac. Uz to je kliring life couch i budući klirer. Spektar interesovanja – jednostavno, jako širok… Biografija

Milan Gostović, jedan od osnivača organizacije – rođen je 1993-e, u Paraćinu, gde je završio osnovnu i srednju školu, a trenutno je apsolvent na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, modul elektroenergetika. Timski nastrojen i veoma ambiciozan da tim dodje do cilja. Veruje da svako može imati svoj hobi koji ispunjava ljubavlju i da takav hobi može postati posao od kog se može lagodno živeti. Pozitivno kritički nastrojen ka novim pozitivnim “ludačkim” idejama, koje mogu doneti blagostanje kako pojedincu tako i zajednici.

Zvonimir Gostović, jedan od osnivača organizacije – rođen 1993-e. Veoma ambiciozan i svestran mladić. U rodnom gradu, Paraćinu, završio osnovnu školu i gimnaziju, a trenutno teži sticanju zvanja dipl. inž. elektroenergetike, FTN Čačak. Sklon kontinuiranom usavršavanju u različitim oblastima. Veruje da je svaki čovek rodjen sa talentima, koje treba da otkrije u sebi. A sa njima može nemerljivo doprineti čovečanstvu…
Ljiljana Dukić, sektor internet marketinga – Rođena davne godine 1979. u Smederevu. Zaljubljenik u prirodu i životinje, life coach, promoter zdrave veganske ishrane, po formalnom obrazovanju diplomirani bibliotekar – informatičar.
Marko Triš, dizajner permakulture – Prirodnjak i borac za očuvanje životne sredine. Polje interesovanja su mu permakultura, prirodna gradnja, off-grid sistemi domaćinstva – radeći na sopstvenoj misiji da napravi sinergiju prirode i čoveka u stvaranju boljeg društva. Programu doprinosi svojim znanjem i praktičnim iskustvom gradnje kuća od prirodnih materijala (slama, COB…), kao i u oblasti energetske efikasnosti. Diplomirani inženjer građevinarstva na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, smer konstrukcije. Završio permakulturni dizajn 2014. godine u Novom Sadu.
Vladimir Perić, IT sektor – internet prodavnica – Rođen 1975. godine u Kraljevu. Po zanimanju programer. Završio ETF u Beogradu. Zaljubljenik u životinje i prirodu. Sanja i radi na tome da se preseli i živi negde u prirodi, na samoodrživom domaćinstvu. Vegeterijanac.

koristimo postojeća i stvaramo nova